Inapoi sus
Turnul Eiffel, Paris
Turnul Eiffel, de veghe asupra Parisului
esti aici : City break Paris // Ce sa vizitezi in Paris // Turnul Eiffel

Turnul Eiffel, de veghe asupra Parisului

 

Nu sariti peste vizita Turnului Eiffel. Chiar si pe parizieni inca ii fascineaza marimea si transparenta lui. Poti vizita Turnul Eiffel de unul singur sau il poti vizita in cadrul unui Paris Tour. Unele tururi includ un pranz sau o cina la Turnul Eiffel.

Istoria Turnului Eiffel

Turnul Eiffel a fost construit in Paris intre 1887 si 1889 de catre Gustave Eiffel, un inginer francez specializat in constructiile revolutionare din otel. In prima etapa Turnul Eiffel nu avea nici o intrebuintare. Gustav Eiffel a vrut sa isi demonstreze abilitatile ingineresti in constructii din otel la expozitia mondiala din Paris in 1889. Avand 300 m, a ramas ca fiind cea mai inalta constructie pana in 1930 odata cu terminarea cladirii Chrysler din New York. Terminata in 1889 pentru expozitia mondiala din Paris, Turnul Eiffel a fost conceput si construit in doar 2 ani de catre 132 de muncitori si 50 de ingineri, si a fost foarte criticat de catre parizieni atunci cand a fost construit.

Turnul Eiffel a fost planificat sa fie demolat in 1909. A fost salvat in ultimul moment ca sa deserveasca pe post de turn de telecomunicatii. Cu peste 7 milioane de vizitatori in fiecare an, acum Turnul Eiffel se plateste de la sine. Un vis indraznet, Turnul Eiffel cantareste 7300 de tone. Presiunea pe care o aplica asupra solului este echivalenta cu cea a unui scaun pe care sta o persoana.

Turnul Eiffel, de veghe asupra Parisului

Cu cei 324 de metri inaltime impreuna cu antenele de televiziune, turnul vegheaza asupra Parisului, un oras lipsit de zgarie-nori. Lifturile de exterior te duc pana la primul (58 de metri), al doilea (115 m) si cel de-al treilea etaj (276 m) de unde te poti bucura de panoramele superbe ale Parisului. Turnul Eiffel are doua restaurante, 58 Tour Eiffel si elegantul Jules Vernes. Poti merge pe scari pana la cel de-al doilea etaj, ceea ce e un lucru extraordinar.

Informatii despre Turnul Eiffel

Orar: Septembrie - Mai zilnic 9:30 am - 11:45 pm;
         Iunie - August zilnic 9 am-12:45 am;
         Septembrie - Iunie scarile sunt deschise doar pana la 6:30 pm
Locatie: Champ de Marties, 7e
Transport: Cu metroul: Trocadéro, Ecole Militaire sau Bir Hakeim.
                 Cu RER: Champ de Marties-Tour Eiffel
Telefon: 01-44-11-23-23
Web site: www.tour-eiffel.fr  

Taxa de intrare la Turnul Eiffel

Pe scari pana la etajul doi: 4.50€
Cu liftul pana la etajul doi: 8€
Cu liftul pana la etajul trei: 13€


Vezi harta cu cele mai importante 15 locuri de vizitat in Paris in format mi mare.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Alte locuri de vizitat in Paris

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe