Inapoi sus
Sacre Coeur din Montmartre
esti aici : City break Paris // Ce sa vizitezi in Paris // Sacre Coeur

Sacre Coeur din Montmartre

 

Sacre Coeur este unul dintre cele mai cunoscute monumente din Paris. Sacre Coeur este una dintre emblemele lui Montmartre, un district frumos din Paris. Astazi, Sacre Coeur este un loc sfant si vibrant al celebrarii Sfintei Feciori.

Sacre Coeur atrage pelegrini din intreaga lume si are o retea de biserici afiliate si este rezultatul juramantului national al Bisericii Catolice dupa tragicele evenimente ale Revoltei din Paris in 1870 (La Commune). Platit in intregime din donatii private, Sacre Coeur a fost construit intre 1875 si 1919, in perioada intensei controverse cu secularistii si radicalii. Arhitectul Paul Abadie a conceput Sacre Coeur in stilul romano-bizantin. Cinci arhitecti au continuat proiectul dupa moartea sa in 1885.

Istoria bisericii Sacre Coeur

Din varful dealului in Montmartre, multiplele sale cupole albe stralucitoare si campanile ( clopotnita ) se inalta deasupra  Parisului ca o biserica bizantina din secolul al XII-lea. Dar nu e o constructie asa de veche. Dupa infrangerea Frantei  in 1870 de catre prusaci, basilica Sacre Coeur a fost inaltata ca o jertfa pentru a vindeca ranile Frantei. Bogatii si cei saraci au contribuit deopotriva cu bani pentru a fi construita. Constructia a inceput in 1876, si desi  biserica nu a fost sfintita pana in 1919, rugaciunile se auzeau inaltandu-se de aici zi si noapte inca din 1885. Interiorul este decorat cu mozaicuri uimitoare: pe tavan o pictura cu Hristos, iar in spatele altarului o pictura murala a Patimilor lui. Vitraliile au fost spulberate in timpul luptelor din 1944, dar au fost inlocuite.Cripta contine ceea ce unii cred ca ar fi inima lui Hristos – de unde vine si numele bisericii. Copiii se vor delecta in a lua un viraj pe “merry-go-round”, luand apoi funicularul sus pe deal spre biserica.

Pont despre Sacre Coeur

Desi cea mai frumoasa panorama asupra Parisului o aveti de pe Arcul de Triumf, va recomandam sa incercati si privelistea din galeria aflata in jurul cupolei interioare a Sacré-Coeur. Intr-o zi senina puteti admira Parisul pe o distanta de 48 km pana la Ile de France. De asemenea, puteti merge in jurul cupolei interioare, o atractie turistica la fel de renumita precum interiorul bisericii Sacre-Coeur.

Informatii despre Sacre Coeur

Orar: Basilica zilnic 6am-11pm; domul si cripta zilnic 9am-6pm
Locatie: Place St-Pierre, 18e
Transport: Metrou: Abbesses; luati liftul pana la suprafata si urmariti indicatoarele spre funicular
Telefon: 01-53-41-89-00
Web site: www.sacre-coeur-LunitMartietre.com   

Taxa de intrare in biserica Sacre Coeur 

Intrare gratuita in basilica
Bilet pentru dom si cripta: 5€


Vezi harta cu cele mai importante 15 locuri de vizitat in Paris in format mai mare.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Alte locuri de vizitat in Paris

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe