Inapoi sus
Poarta de aur de la intrarea Palatului Versailles, Paris
Palatul Versailles
esti aici : City break Paris // Ce sa vizitezi in Paris // Palatul Versailles

Palatul Versailles

 

Daca vii in Paris pentru cel putin doua zile, nu rata Palatul Versailles si superbul sau parc. Iti ia o jumatate de zi si costa in jur de 36 de euro ca sa vizitezi Versaillesul intr-un tur al Parisului. Daca poti incearca sa aloci o zi intreaga pentru vizitarea sa. Evitati zilele de marti pentru ca atunci Versaillesul este foarte aglomerat.

Daca doriti sa mergeti pe cont propriu, luati metroul sau trenul pentru excursia de la Paris la Versailles sau comandati un taxi. Palatul Versailles, situat la 16 km in vest de Paris, a fost construit de Louis XIV in timpul celui de-al XVII-lea secol. Louis XIV, neinfricatul Rege al Frantei, era cunoscut ca Regele Soare. Louis XIV a domnit 72 de ani pana in 1715.

Istoria Palatului Versailles

In 1624, Louis XIII, Regele Frantei, a ordonat construirea unei cabane de vanatoare in micutul sat Versailles langa Paris. Fiul sau, Louis XIV, a ordonat impodobirea gradinii din 1661 incolo. Intre 1668 si 1690, Louis Le Vau si Jules Hardouin-Mansard, succesorul sau, a largit si a infrumusetat considerabil Palatul Versailles. Gradinarul Le Notre a expus parcul.

In 1685, 36000 de persoane si 6000 de cai au lucrat la constructia lunga de 500 de metri a Palatului, lucrare ce a durat 50 de ani. Versailles s-a transformat intr-un muzeu de istorie francez in 1833. Lucrarile de reparatie au inceput in 1925, multumita donatorilor printre care se numara si David Rockefeller. Palatul Versailles, cu faimosul Hol de Oglinzi, a fost de foarte multe ori imitat de monarhii din Europa de-a lungul secolului XVIII. Holul Oglinzilor, dormitorul regelui si cel al reginei sunt capodopere ale Palatului Versailles.

Informatii despre Palatul Versailles

Orar: Parcul Versailles este deschis zilnic de la 8:00 si pana la cel putin 18:00 cu acces gratuit.
         Palatul este deschis zilnic exceptand lunea, de la ora 9:00 la 17:30 (18:30 din 1 Aprilie si pana in 30 Septembrie).
Web site: http://en.chateauversailles.fr/homepage 

Taxa de intrare in Palatul Versailles

Preturile de intrare pentru Palatul Versailles:

Pasaportul ce permite accesul la intregul Palat ( curte, Palatul Trianon si Marie-Antoinette si expozitii) costa 18 €. Este inclus si un ghid audio in 11 limbi;
Aacelasi pasaport de mai sus dar cu permisiunea de a participa la spectacole "Grandes eaux" si "jardins musicaux" care se desfasoara preponderent in perioada aprilie - octombrie costa 25 €;
Accesul doar in Palat costa 15 €. Este inclus si un ghid audio in 11 limbi;
Accesul pentru Palatul Trianon si Marie-Antoinette costa 10 €
*Preturile sunt informative si pot vari

Intrare la Palatul Versailles este gratuita pentru:

Copiilor sub 18 ani;
Tinerii sub 26 de ani care sunt rezidenti ai Uniunii Europene;
Elevi sau profesori care detin un " Pass Education";
Persoanele cu handicap si pentru insotitorii lor;
Somerilor.


Vezi harta cu cele mai importante 18 locuri de vizitat in Paris in format mai mare.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Alte locuri de vizitat in Paris

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe