Inapoi sus
Muzeul Luvru, cel mai vizitat muzeu din lume
esti aici : City break Paris // Ce sa vizitezi in Paris // Muzeul Luvru

Muzeul Luvru, cel mai vizitat muzeu din lume

 

Poate cel mai bun muzeu de arta din lume, Luvrul este cel mai vizitat din lume avand 8 milioane de vizitatori pe an. In Luvru este expusa faimoasa Mona Lisa de Leonardo da Vinci si multe alte picturi de prima clasa din Italia, Franta, Flandra, Olanda si Anglia. De asemenea, sunt expuse si colectii superbe de arta arabica, egipteana, greceasca si romana.

Faimoasele piramide de sticla sunt intrarea principala din Muzeul Luvru. Ca sa evitati coada, intrati in Luvru prin intrarea Carrousel du Louvre, strada de Rivoli nr. 99 sau Porte des Lions nr.14, Quai Francois Mitterand.

Istoria Muzeului Luvru

Palatul Luvru a fost construit la ordinele regelui Philippe Auguste in 1190 ca parte a bastionului Parisului. De atunci, Palatul Luvru a fost in continuu extins de catre regii si imparatii francezi. Acesta adaposteste Muzeul Luvru inca din 1793. Presedintele Mitterrand a decis in 1981 ultima suprafata de extindere si restructurarea Muzeului Luvru.

Palatul Lvuru se intinde pe o lungime de aproape un kilometru intre Sena si Rue Rivoli.  Pe vremea lui Charles V, a fost o cetate, dar François I a demolat-o si a reconstruit-o ca si resedinta regala. La mai putin de o luna dupa, capul Mariei Antoinette a cazut, iar Comitetul Revolutionar a decis ca toata colectia regelui de picturi si sculpturi ar trebui sa fie deschise publicului. La cel mai jos punct din istoria sa, in secolul al XVIII-lea, Luvru a fost caminul celor care faceau menaj. Haine ude erau intinse pe la ferestre si numeroase familiile faceau focuri aici pentru a gati. Napoleon a fost cel care a pus sfarsit acestei perioade, izgonind intrusii si restaurand  palatul. De fapt, el a ales ca la Luvru sa-si ceremonieze nunta cu Marie-Louise.

Ce gasim in Muzeul Luvru?

Dar de unde provin toate aceste tablouri? Regii Frantei, in special François I si Louis al XIV-lea, au cumparat multe dintre ele. Multe sunt din vremea domniei lui  Napoleon:  Biserica a fost unul din cel mai mare donatori, mai mult sau mai putin din voia ei. O mare parte din cele obtinute prin jaf de catre Napoleon au trebuit returnate, dar o parte din ele pot fi vazute si acum in Luvru.

Colectiile sunt impartite in sapte departamente:  antichitati egiptene; antichitati orientale; antichitati grecesti, etrusce si romane; sculptura, pictura, arta decorativa si arta grafica. Daca aveti timp suficient va recomandam sa vizitati Luvrul pe parcursul a mai multor zile, concentrandu-va pe diferite colectii sau scoli de pictura. Cei cu timp insuficient ar trebui sa ia un tur cu ghid.

Date si informatii despre Muzeul Luvru:

34-36 quai du Louvre, 1er, Paris
Statia de metrou Palais Royal pe linia 1
Orar:  Sambata-Luni si Joi 9:00 -18:00; Miercuri si Vineri 9:00 - 22:00.
          Luvrul este inchis martea, 1 Ianuarie, 1 Mai, 11 Noiembrie, 25 Decembrie.
Locatie: intrarea principala este la piramida din sticla, Cour Napoléon
Transport: Metrou: Palais-Royal-Musée du Louvre
Telefon: 01-40-20-53-17, 01-40-20-50-50 pentru operator, sau  08-92-68-46-94 pentru achizitionare in avans a unui bilet
Web site: www.louvre.fr   

Taxa de intrare pentru muzeul Luvru

Pretul inrarii in Muzeul luvru

Costul intrarii pentru o zi intreaga la Muzeul Luvru: 10 euro;
Pretul biletului intre 18:00 si 21:45 miercurea si vinerea: 6 euro.
*Preturile sunt informative si pot varia

Intrarea in Muzeul Luvru este gratuita pentru:

Copii sub 17 ani;
Toate lumea in prima duminica a fiecarei luni.


Vezi harta cu cele mai importante 15 locuri de vizitat in Paris in format mai mare.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Alte locuri de vizitat in Paris

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe