Inapoi sus
Muzeul Louvre, curtea interioara, Paris
Principalele muzee din Paris
esti aici : City break Paris // Ce sa vizitezi in Paris // Muzeele din Paris

Principalele muzee din Paris

 

Muzeul Cluny

Hotelul de Cluny a fost construit la sfarsitul Evului Mediu, in apropierea Universitatii Sorbona din Paris. Minunatul hotel de Cluny adaposteste o colectie bogata de arta din perioada Evului Mediu. Aceasta este o combinatie foarte buna in inima Parisului pe malul stang al orasului.

Date si informatii despre Muzeul Cluny
Place Paul Painleve nr.6, 75005 Paris
Tel: 33 (0)1 53 73 78 00 
Web site: http://www.musee-moyenage.fr/ang/index.html
Statia de metrou Saint Michel sau Odeon

Cel mai frumos muzeu din Paris: Gustave Moreau

Cateva muzee exceptionale din Paris sunt nestiute pana si de parizieni. Muzeul Gustave Moreau este o comoara ascunsa din Paris. Gustave Moreau a fost un pictor simbolist faimos de la sfarsitul secolului al XIX-lea. Casa sa de langa Centrul de magazine din Paris a fost transformat in muzeu expunand picturile lui psihedelice.

Date si informatii despre Muzeul Gustave Moreau
Rue de La Rochefoucauld nr. 14, 75009 Paris
Tel: 33 (0)1 48 74 38 50
Web site: http://www.musee-moreau.fr/
Statia de metrou Trinite

Muzeul Orsay Museum, muzeul impresionist din Paris

Aflat in gara 1900 Orsay, muzeul cu acelasi nume este Muzeul Impresionist din Paris. Muzeul Orsay este un “must” pentru iubitorii de arta. Colectiile sale impresioniste merita concediul in Paris. Optimizati-va vizita. Veniti mai devreme, in afara sezonului si cumparati-va un card pass de muzeu pentru a evita cozile de la casierie.

Istoria Muzeului Orsay

Construit in 1900, frumoasa Gara d’Orsay a fost una dintre principalele gari din Paris cu plecari spre Bordeaux. A fost renovata spectaculos intre 1977 si 1986 pentru a gazdui Muzeul Orsay.

Istoria Impresionismului

Impresionismul a fost o scoala franceza de pictura din a doua jumatate a secolului 19, ce ii cuprinde pe Auguste Renoir, Claude Monet, Vincent Van Gogh. Impresionistii pictau oameni in camp deschis. Ei respingeau traditia subiectelor istorice si mitologice si utilizau culori deschise. Mai presus de toate, ei sunt cunoscuti pentru ca s-au indepartat de obiceiul reproducerii lumii reale. Foloseau puncte si urme de culoare pentru a sugera impresia lor despre lumea reala. Aceasta impresie se poate percepe doar de la o anumita distanta. Picturile impresioniste sunt acum apreciate ca fiind cele mai bune din istoria artei.

Detalii si informatii despre Muzeul Orsay
Rue de Bellechasse nr.1, 75007 Paris
Tel: 33 (0)1 40 49 48 14
Statia de metrou Solferino
Este deschis de marti pana duminica intre orele 9:30 si 18:00 (9:45 - joi).
Web site: http://www.musee-orsay.fr/en/home.html

Muzeul Marmottan si Claude Monet

Daca iubesti picturile lui Claude Monet si vii in Paris, viziteaza Muzeul Orsay, mergi la Giverny langa Paris si apoi fa o vizita la Muzeul Mormottan din Paris. Muzeul detine 65 de picturi ale lui Claude Monet, printre care se numara Nympheas si Impression soleil levant. Aceasta pictura din 1872 a dat numele celei mai faimoase miscari impresioniste de la sfarsitul secolului al XIX-lea. Nympheas reprezinta nuferi, iar Claude Monet i-a pictat in faimoasa gradina a casei lui din Giverny. Giverny este un sat minunat din Normandia, la vest de Paris. Fiind un pictor de peisaje impresionist, Claude Monet a adus culoare si lumina si a transpus fericirea si trairile in picturile lui. Tuturor le place stilul lui aparte si de aceea picturile lui valoreaza o avere.

Muzeul Marmottan este gazduit intr-o casa privata in cartierul monden Auteuil din Paris.

Detalii si informatii despre Muzeul Marmottan
Rue Louis Bailly nr.2, 75016 Paris
tel: 33 (0)1 44 96 50 33
Website: http://www.marmottan.com/index2010_uk.asp
Statia de metrou La Muette pe linia 9

Inchis lunea, 1 ianuarie ,1 mai si 25 decembrie.
Deschis intre 10:00 si 18:00.

Vizitati Muzeul Rodin din Paris

Muzeul Rodin este situat intr-un minunat conac privat datand din secolul al XVIII-lea, aproape de Domul Invalizilor din Paris. Aici gasiti expusa o colectie extraordinara de sculpturi Rodin. Gradina mare in stil francez ce imprejmuieste Muzeul Rodin vine ca o oaza placuta in mijlocul Parisului. Veti gasi vizita la Muzeul Rodin ca fiind relaxanta si interesanta. Alocati-va doua ore.

Auguste Rodin, sculptor francez

Auguste Rodin (1840 - 1917), sculptor francez, a adus noutate in arta academica din timpul respectiv. Printre multe sale lucrari expuse la muzeu, Poarta Infernului, Burghezii din Calais si Ganditorul sunt opere de arta extraordinare. Aceste lucrari de arta expresive au fost un soc atunci cand au fost expuse in paris la sfarsitul secolului al XIX-lea.

Informatii despre Muzeul Rodin
rue de Varenne nr.77,  75007 Paris
 tel: 33 (0)1 44 18 61 10
Statia de metrou Varenne pe linia 13

Inchis lunea.
Aprilie - Septembrie: 9:30 la 17:45
Octombrie - Martie: 9:30 la 16:45

Cite de la Musique din Paris

Prevazut cu casti cu infrarosu, vizitatorii din Cite de la Musique se pot plimba prin incaperi si pot asculta melodii cantate pe frumoasele instrumente vechi ce sunt expuse, fiind o experienta rara. Va recomandam sa mergeti cu copiii la muzeu pentru ca este educativ si distractiv. Cite de la Musique poate face parte dintr-o minunata zi din La Villette.

Cite de la Musique este una dintre cele mai moderne cladiri din Paris. Conceputa de Christian de Portzamparc (castigatorul premiului Pritzker din 1994), Cite de la Musique gazduieste Muzeul Instrumentelor Muzicale, Conservatorul Francez de Muzica si o sala de concert.

Cite de la Musique se afla situat in Parc de la Villette.

Informatii despre Cite de la Musique
Avenue Jean-Jaures nr. 221,  75019 Paris
Tel: 33 (0)1 44 84 44 84
Website: http://www.citedelamusique.fr/anglais/Default.aspx
Statia de metrou Porte de Pantin pe linia 5

Inchis lunea.
Marti pana Sambata: 12:00 – 18:00. Vinerea: 12:00 – 21:30. Duminica: 10:00 – 18:00.

Paris Air si Muzeul Spatial

Paris Air si Muzeul Spatial aduc tribut pionierilor aeronauticii de la inceputul secolului al XX-lea cu cele 175 de avioane. Localizat la Le Bourget intre Paris si Aeroportul Charles de Gaulle, Paris Air si Muzeul Spatial sunt deschise tot timpul exceptand Lunea, de la ora 9:00 la 17:00 (18:00 de la 1 Mai la 31 Octombrie). Merita o vizita.

La Paris Air si Muzeul Spatial, vei vedea planorul Massia-Biot din 1879, cea mai veche masina de zbor.1897 Avion n°3, de Clement Arder, arata ca un liliac. Decolarea de 50 de metri din 1890 cu Eole a fost prima din istorie. Voisin-Farman din 1907 a fost conceput de fabrica Voisin din Paris, primul in lume. A reusit primul kilometru de zbor in 1908.

Fratii Wright au venit in Dayton, Ohio. S-au stabilit in Le Mans in Franta in 1908, unde au produs avioane record. Istoricul avion Blériot XI a fost conceput de Louis Bleriot, primul pilot care a traversat canalul dintre Franta si Anglia (1909). Roland Garros a pilotat un avion Bleriot la 4960 metri altitudine in 1912, depasind recordul mondial.

Paris Air si Muzeul Spatial. Date si informatii

Aeroportul Bourget a fost deschis in 1919. Este cel mai vechi aeroport din Franta. Pe 27 mai 1927, Charles Lindbergh a aterizat acolo avionul Spiritul lui Saint Louis, realizand zborul transatlantic de 33 de ore.

Paris Air si Muzeul Spatial este situat la Le Bourget, la 10 kilometrii nord de Paris pe autostrada A1 in directia aeroportului Charles de Gaulle.

Muzeul de Arta Decorativa

Parisul este faimos pentru moda, bijuterii, tacamuri si mobila stilata. Multi oameni vin in Paris sa isi faca cumparaturile si sa descopere ce-i mai bun de la artisitii, designerii si artizanii francezi. Daca te regasesti in aceasta categorie de turisti, poti merge la Muzeul de Arta Decorativa. Dupa ce a fost inchis timp de 10 ani si dupa o restaurare de 35 de milioane de euro, Muzeul s-a deschis in 2006 ca un muzeul de top din Paris.

Muzeul expune 6000 de lucrari de arta exceptionale concepute de catre cei mai mari artisti si artizani din domeniu, incepand de la dulapioare, lucrari din metal pretios si pana la ceramica, sticla, design si moda. Muzeul este singura institutie care poate sa plateasca tribut multor nume celebre care au cladit istoria franceza de stil si bun-gust. Lista ii cuprinde pe Boulle, Sevres, Aubusson, Christofle, Lalique, Guimard si Le Corbusier. Tipul modern de expunere a bijuteriilor, a imbracamintei, a mobilei moderne si a lucrarilor de publicitate la Muzeul de Arta Decorativa este absolut spectacular.

Pe langa cladirea grandioasa ce e parte a Palatului Luvru, aici poti admira de la ferestrele muzeului si de la restaurantul din afara muzeului din Gradinile Tuileries, cele mai frumoase privelisti din Paris. Muzeul de Arta Decorativa este cu siguranta cele mai bine pazite secrete din Paris si este o excelenta introducere in stilul, gustul si moda frantuzeasca.

Va recomandam cu drag Muzeul de Arta Decorativa, un “must” pentru iubitorii de design, moda si cultura franceza.

Informatii despre Arts Decoratifs
Muzeul de Arta Decorativa este situat in Palatul Luvru.
Adresa este rue de Rivoli nr.107, 75001 Paris.
Statia de metrou Tuileries pe linia 1

Muzeul de Stiinta din Paris

Muzeul de Stiinta din Paris este un muzeu modern de 30000 de m2 situat in Parc de la Villette. Muzeul de clasa mondiala gazduieste o sectie interesanta pentru copii, numita La cite des enfants. Muzeul merita vizitat impreuna cu Cite de la Musique, La Geode si Parc de la Villette din aceeasi zona.

Date si informatii despre Muzeul de Stiinta
Statia de metrou Porte de La Villette pe linia 7
Autobuze: 150,152,250A
Website: http://www.cite-sciences.fr/en/cite-des-sciences/
Locuri de parcare la muzeu.

Inchis lunea.
Deschis intre orele 9:00 si 18:00

Muzeul Guimet din Paris

Putin cunoscutul Muzeu Guimet din Paris este unul dintre cele mai bune muzee de arta asiatica din lume. Colectiile sale sunt rezultatul a o suta de ani de cautare din 1876 a industrialistului Emile Guimet si multi alti iubitori de arta asiatica. Muzeul Guimet adaposteste lucrari din cea mai mare parte a Asiei, din India si pana in Japonia, avand colectii superbe de arta Khmer.

Moderna si relaxanta arhitectura de interior din muzeu este conceputa de arhitectul Henri Gaudin.

Date si informatii despre Muzeul Guimet din Paris
Muzeul Nationa de Arta Asiatica Guimet
place d’Iena nr.6, 75116 Paris
Web site: http://www.guimet.fr/-English-

Quai Branly, Muzeul de Arta Indigena din Paris

Muzeul Quai Branly este cel mai nou muzeu din Paris. Gazduieste elemente ale artei si culturii indigene din Africa, Asia, Oceania si Americi. Combinati vizita de la Muzeul Quai Branly cu cea de la Turnul Eiffel care este la 5 min de muzeu. Muzeul Quai Branly a fost proiectat de arhitectul francez Jean Nouvel (premiul Pritzker in 2008). Quai Branly s-a deschis in 2006 si acum este unul dintre cele mai renumite si vizitate muzee din Paris. Arhitectura sa, gradinile superbe din jurul muzeului si cele 3500 de obiecte expuse, de inalta calitate, fac din Muzeul Quai Branly un loc ce merita cu adevarat vizitat.

Date si informatii despre Muzeul Quai Branly
Quai Branly - portail Debilly nr. 37, 75007 Paris
Web site: http://www.quaibranly.fr/en/accueil/index.html

Muzeul Carnavalet

In inima Le Marais, cartierul monden de pe malul drept al Senei, Muzeul Carnavalet ocupa un palat superb. Muzeul este in totalitate devotat istoriei Parisului. Incaperile sale de palat reconstituite, semnele de magazine si picturile cu Paris, fac din acest muzeu un loc preferat pentru iubitorii Parisului.

Hotelul Carnavalet a fost construit in 1548. Fatada acestui frumos conac are sculpturi delicate realizate de Jean Goujon si o statuie superba cu Louis al XIV-lea in curtea principala la intrarea in muzeu. Muzeul Carnavalet, strada moderna de langa, des Francs-Bourgeois, cu magazinele sale de moda si frumoasa piata Place des Vosges, sunt locurile in care iti poti petrece o zi din programul traseului de muzee.

Informatii despre Muzeul Carnavalet
rue de Sevigne nr.23,  75003 Paris
tel: 33 (0)1 44 59 58 58
Statia de metrou Saint-Paul pe linia 1
Parcare la Hotelul de Ville

Inchis lunea.
Deschis de la 10:00 la 17:40 zilnic.


Vezi harta cu muzeele din Paris in format mai mare.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Alte locuri de vizitat in Paris

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe