Inapoi sus
Detaliu din capela de la Palatul Versailles
Principalele monumente din Paris
esti aici : City break Paris // Ce sa vizitezi in Paris // Monumentele din Paris

Principalele monumente din Paris

 

Le Petit Palais

Petit Palais a fost construit pentru expozitia mondiala din Paris din 1900. Energia Europei din acea perioada inca se resimte in acest impresionant monument din Paris. Adaposteste un muzeu de arta, iar cofetaria are vedere catre o gradina minunata, aceasta fiind o oprire placuta in drum spre Champs Elysees.

Date si informatii despre Le Petit Palais
Bulevardul Winston Churchill 75008 Paris.
Tel: 33 (0)1 53 43 40 00.
Web: http://www.petitpalais.paris.fr/en
Statia de metrou Champs Elysees Clemenceau, linia 1, 13

Val de Grace

Val de Grace a fost construita la indemnul Reginei Anne de Austria in 1645 pentru a-i multumi Fecioarei Maria pentru nasterea lui Louis XIV, fiind unul dintre cele mai frumoase monumente clasice din Paris. Vei fi norocos daca poti sa mergi la un concert sau la intrunirile de duminica.

Date si informatii despre Val de Grace
Place Alphonse Laveran nr.1, 75005 Paris
Tel: 33 (0)1 48 74 38 50.
Web: http://www.valdegrace.org/
Statia de metrou Luxembourg sau Port Royal

Istoria Conciergeriei din Paris

Conciergerie este un monument pe Ile de la Cite. A fost Palatul Regilor Frantei pana cand s-au mutat in Luvru spre sfarsitul secolului 14. Conciergerie s-a transformat in inchisoare in 1391, faimoasa pentru rolul ei in perioada Revolutiei Franceze din 1789. In 1793 si 1794, 2780 oameni au fost condamnati la moarte, retinuti in Conciergerie, si pe urma lasati in Place de la Concorde unde au fost decapitati. Maria-Antoaneta, Regina Frantei, sora Regelui Austriei, din nefericire, s-a numarat printre ei.

Conciergerie merita o vizita pentru istoria sa si a arhitecturii gotice, laolalta cu cele trei holuri superbe din secolul al XIV-lea. Fatada sa de pe malul Senei este o mostenire vibranta a Evului Mediu.

Date si informatii despre Conciergerie
Statia Cite, linia 4. Statia Chatelet, linia 1.

Conciergerie este situata pe Quai de l’horloge nr.1, 75001 Paris. Pentru a evita cozile lungi atunci cand vizitati Conciergerie, este recomandat sa cumparati un card pass de muzeu in avans.

Palais de Chaillot

Palais de Chaillot, denumit si Trocadero, se afla situat pe dealul Chaillot cu vedere la Turnul Eiffel. Privelistea asupra Turnului Eiffel este cu adevarat faimoasa si adaposteste muzee cu adevarat interesante. Drumul pe jos de la Palais de Chaillot si pana la Turnul Eiffel, traversand raul Sena este una dintre cele mai frumoase plimbari prin oras din Paris.

Palais de Chaillot a fost construit ca si emblema pentru expozitia internationala de la Paris din 1937. Aceasta ultima expozitie din Paris a fost martora la confruntarea dintre URSS si Germania nazista, doi ani inainte de Primul Razboi Mondial. Palais de Chaillot si Muzeul de Arta Moderna din Paris sunt principalele mosteniri ale expozitiei de la Paris din 1937.

Date si informatii despre Palais de Chaillot
Palais de Chaillot
Place du Trocadero nr.1 Paris 75116
Statia de metrou Trocadero pe linia 6 si 9

Sfanta Capela din Paris

Sfanta Capela este una dintre bijuteriile Parisului. Acest monument inspirat din anul 1246 are 15 ferestre minunte cu vitralii care ar trebui admirate din interior. Saint Louis, Regele Frantei, a cumparat Coroana de Spini a lui Hristos din Constantinopol, astazi Istanbul. Regele a ordonat construirea Sfantei Capele pe post de santuar pentru Coroana. In 1806, Coroana a fost transferata la trezoreria Notre Dame. Poate fi admirata in fiecare vineri la Notre Dame.

Va recomandam sa vizitati Sfanta Capela, care se afla aproape de Catedrala Notre Dame si Conciergerie. Pentru a evita cozile mergeti de la primele ore ale deschiderii programului de vizita. Evitati weekendurile si cumparati-va un card pass pentru muzeu.

Centrul Cultural „Georges-Pompidou”

Mai putin cunoscut ca Muzeul Luvru si Muzeul Orsay, Centrul Cultural “Georges-Pompidou” merita vizitat: locatie centrala, un monument indraznet, colectii de arta moderna, privelisti asupra Parisului si un cartier plin de viata.

Centrul Pompidou este o cladirea spectaculoasa a secolului XX din Paris. A fost proiectata in 1977 de catre arhitectii Renzo Piano si Richard Rodgers pentru a face arta si cultura mai accesibile populatiei. Stilul sau arhitectural gen “fabrica” constrasteaza cu casele din jurul sau din cartierul vechi din Paris dintre Notre Dame si Muzeul Luvru.

Muzeul National Francez de Arta Moderna din Centrul Pompidou detine colectii de prima clasa de picturi din perioada secolului al XX-lea. Picasso, Chagall, Matisse, Kandinsky si Klee sunt printre pictorii expusi in muzeu. Expozitiile temporare de clasa mondiala sunt o completare foarte buna adusa vizitei la muzeu. Jonglerii si muzicienii animeaza piata din fata Centrului Pompidou. Intreg cartierul este plin de viata. Vei gasi baruri si muzica pe strada des Lombards foarte aproape de Centrul Pompidou.

La ultimul etaj al Centrului, cafeneaua si restaurantul Georges te incanta cu cele mai splendide panorame asupra Parisului.

Opera Garnier

Opera din Paris se mandreste cu doua locatii in care se tin spectacole: bine cunoscuta Opera Garnier si mai noua Opera Bastille, deschisa in 1989. Noi preferam Opera Garnier. Nu vei uita nici un spectacol de balet sau opera daca mergi la Opera Garnier. Frumusetea muzicii si a dansului rezoneaza cu aceasta constructie magnifica. Sa faceti tot posibilul sa cumparati bilete in avans.

Realizata la ordinul Imparatului Napoleon III, si construita intre 1862 si 1875 de Charles Garnier, Opera Garnier este o cladire in stil neoclasic. Fatada sa, scarile monumentale si holul in stil italian cu picturi de Chagall pe tavan o fac una dintre cele mai frumoase cladiri de opera din intreaga lume. Maria Callas si Rudolf Noureev sunt printre artistii care au scris filele artistice din cartea de istoria a acestei constructii.

Cartierul in care se afla Opera este unul dintre cele mai vii pe timpul serii din Paris, cu multe teatre si restaurante. In fata Operei Garnier, cladirea Place de l’Opera este un exemplu superb de urbanism al secolului XIX-lea. Magnificul Grand Hotel  este o alta mostenire a zilelor acelea glorioase.

Date si informatii despre Opera Garnier
Adresa: la intersectia strazilor Scribe cu Auber
75009 Paris. Statiile de metrou Opera sau RER A Auber.

Opera Garnier poate fi vizitata zilnic.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Alte locuri de vizitat in Paris

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe