Inapoi sus
Parcul Palatului Versailles, Paris
Gradinile romantice ale Parisului
esti aici : City break Paris // Ce sa vizitezi in Paris // Gradinile si parcurile din Paris

Gradinile romantice ale Parisului

 

Bois de Boulogne din Paris

Bois de Boulogne este o oaza primitoare de 865 de hectare pe versantul vestic al Parisului, avand lacuri, alei, pista de biciclete, atractii turistice si restaurante. Poti ajunge la Bois de Boulogne cu metroul, masina sau cu bicicleta Velib. Statia de metrou Bois de Boulogne: Porte Dauphine pe linia 2 si Porte d'Auteuil pe linia 10. 

Atractiile de top din Bois de Boulogne

 • Jardin d'acclimatation: parc de distractii pentru copii
 • Roland Garros: faimoasele terenuri de tenis de camp
 • Longchamp: faimoasele piste de curse de cai
 • Parc des Princes: stadionul echipei de fotbal PSG
 • Bagatelle: gradini minunate
 • Pre Catelan: restaurant faimos
 • Grande Cascade: restaurant faimos
 • Bois de Boulogne lakes: lacuri, canoe Chalet des Isles restaurant pe insula.

Istoria Bois de Boulogne

Bois de Boulogne a fost ridicat la ordinul Imparatului Francez Napoleon III, nepotul lui Napoleon, in a doua jumatate a secolului al XIX-lea. Cel ce a proiectat Bois de Boulogne, Baron Haussman, era admiratorul parcurilor frumoase din Londra, cum ar fi Parcul Hyde si Parcul Regent. A conceput Bois de Boulogne si Bois de Vincennes din Paris dupa acelasi model.

Bois de Vincennes

Bois de Vincennes este o padure pariziana mare in partea estica a Parisului. Orasul Vincennes de la marginea sa face legatura cu Parisul prin linia 1 de metrou. Este un orasel frumos pe care il recomandam daca vreti sa veniti la Paris. Impreuna cu Bois de Boulogne din parte vestica a Parisului, Bois de Vincennes a fost proiectat in cea de-a doua parte a secolului al XIX-lea de catre Haussman.

Istoria Bois de Vincennes

Baronul Haussman a fost inspirat de parcurile londoneze cum ar fi Parcul Hyde si Parcul Regent. Aceasta mostenire include multe bulevarde faimoase din Paris si aceste doua zone recreationale exceptionale. Bois de Vincennes sunt ramasitele unei vechi paduri roiale, asa cum este atestat in castelul medieval Vincennes.

Informatii despre Bois de Vincennes

Statia de metrou Chateau de Vincennes, linia 1.
Gradina zoologica Vincennes este o alta atractie in Bois de Vincennes. Poti merge sa te dai cu canoele pe lacul Daumesnil sau sa mergi la jogging prin padure.
Gradina zoologica si lacul sunt accesibile luand metroul. Statia de metrou Porte Doree pe linia 2.
Ca sa mergeti la jogging in Bois de Vincennes, luati metroul pana la statia Porte Doree, si de acolo alergati in jurul lacului Daumesnil.

Parcul de la Villette

In parte estica a Parisului, Parcul de la Villette este un parc mare si frumos, unul dintre cele mai frumoase din Paris. Cele 55 de hectare plantate sunt intretaite de canale si alei romantice si atractii cheie precum:

 • Muzeul de Stiinta din Paris
 • La Geode, o sala de cinema mare, semisferica
 • faimoasa sala de concerte rock Le Zenith
 • Muzeul de instrumente muzicale, Cite de la Musique
 • Conservatorul National de Muzica din Paris

Aceste privelisti formeaza impreuna un mix splendid de natura, arhitectura moderna indrazneata si diverse activitati. Situat intr-un cartier din Paris in care acum cativa ani nu prea vedeai turisti, astazi, La Villette merita o vizita de o zi. Copiilor le vor place parcul si multele jocuri de aici, fiind un loc bun in care sa va aduceti copiii.

Informatii despre La Villette

Statia de metrou Porte de la Villette pe linia 7 sau Porte de Pantin pe linia 5.
Locuri de parcare se gasesc la Cite de la Musique si Cite des Sciences.
Web site: http://www.villette.com/

Parcul Versailles

Istoria Parcului Versailles

Parcul Versailles este parcul Palatului Versailles. A fost proiectat intre 1660 si 1670 de catre Le Notre, renumitul gradinar al Regelui Francez Louis al XIV-lea. Parcul Versailles este o capodopera de arta al amenajarilor exterioare frantuzesti, in care natura este dispusa geometric in concordanta cu regulile Clasicismului. Aranjat cu bazine, statui si fantani, parcul a fost decorul perfect pentru petrecerile regale din perioada secolelor XVII si XVIII.

O plimbare prin Parcul Versailles

Parcul Versailles este un loc perfect pentru o zi libera in afara Parisului si, de asemenea, o gradina superba cu multa istorie. Vei iubi Parcul Versailles pentru ca aici te poti da cu barca pe Canalul Grand, poti merge cu bicicleta pe aleile parcului, sau poti sa iei o gustare in elegantul restaurant La Flotille. Daca ai timp, nu rata Marele si Micul Palat Trianon din Parcul Versailles.

Cu mult mai mic decat palatul principal si construit in perioada secolului al XVIII-lea, ele singure merita o excursie la Versailles, acest orasel regal magic. Luati-va macar o zi pentru a vizita Parcul si Palatul Versailles. Versailles trebuie neaparat vizitat.

O cale buna prin care puteti descoperi Versaillesul este mergand intr-un tur organizat. Va recomandam turul fantanii muzicale, prin care puteti descoperi magia Versaillesului in parcul cu acelasi nume.

Gradinile Les Tuileries

Frumoasele Gradini Tuileries isi intind aleile si peluzele in stil frantuzesc de-a lungul malului drept al Senei intre Muzeul Luvru si Muzeul Orsay. Va recomandam cu placere sa mergeti pe aici de la Muzeul Luvru spre Place de la Concorde si, de asemenea, sa vizitati cu un ghid Gradinile Les Tuileries si Muzeul Luvru.

Istoria Gradinilor Les Tuileries

Proiectate in 1664 de Le Notre, gradinarul Parcului Versailles, Gradinile Les Tuileries sunt infrumusetate cu bazine si statui minunate. Gradinile Les Tuileries sunt o parte a perspectivei spectaculare asupra Parisului: ele fac legatura dintre Palatul Luvru si Arcul de Triumf in linie dreapta, pe o distanta de 5 kilometri, ce trece direct prin Place de la Concorde si Champs Elysees.

Informatii despre Gradinile Les Tuileries

In Gradinile Les Tuileries poti gasi cafenele ideale pentru a te relaxa in mijlocul Parisului.
Statia de metrou Tuileries pe linia 1.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Alte locuri de vizitat in Paris

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe