Inapoi sus
Cursul si ghidul monetar in Paris
esti aici : City break Paris // Informatii utile // Cursul si ghidul monetar in Paris

Cursul si ghidul monetar in Paris

 

Informatii despre cursul monetar in Paris

1 Euro (EUR; simbol €) = 100 centi. Bancnotele au valori de 500, 200, 100, 50, 20, 10 si 5 . Monezile au valori de 2 € si 1 , si 50, 20, 10, 5, 2 si 1 euro centi.

Cardurile de credit

American Express, Diners Club, MasterCard si Visa sunt cel mai des acceptate.

Cecurile de calatorie

Cecurile de calatorie sunt acceptate aproape oriunde.

Orele de lucru cu banca

Orele de lucru cu bancile in Paris sunt de obicei de la 10:00-17:00, de luni pana vineri. In restul Frantei bancile sunt de obicei deschise de la 10:00-13:00 si de la 15:00-17:00, de marti pana sambata. Bancile inchid mai devreme in ziua de dinainte de o sarbatoare nationala.

Restrictia cursului monetar

Nu exista restrictii asupra importului sau exportului local sau in afara granitei al cursului monetar. Totusi, sumele ce depasesc 10.000 de euro sau echivalentul trebuie declarate daca calatoresti din sau spre o tara in afara Uniunii Europene.

Cursul de schimb valutar in Paris

Schimbul valutar se poate face in cele mai multe dintre banci si oficii postale, dar si la marile magazine, gari, aeroporturi si oficii de schimb valutar care se pot intalni langa marile atractii turistice. Magazinelor si hotelurilor le sunt interzise sa accepte bani straini. Calatorii ar trebui sa verifice cu bancile lor pentru detalii si rata cursurilor de schimb.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Informatii utile despre Paris

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe