Inapoi sus
Arcul de triumf, cel mai renumit monument din Paris
esti aici : City break Paris // Ce sa vizitezi in Paris // Arcul de Triumf

Arcul de triumf, cel mai renumit monument din Paris

 

Frumusetea incredibila a Parisului este evidenta atunci cand o admiri de pe Arcul de Triumf. Uita-te spre Champs Elysees si Muzeul Luvru la 5 km est. Uita-te spre districtul La Defense la 5 km vest. Intoarce-te 360°. Parisul este al tau si te face sa te simti bine. Esti gata sa patrunzi tainele orasului. Arcul de Triumf este un bun inceput pentru a vizita Parisul, iar asocierea cu Napoleon si Primul Razboi Mondial ii dau o alta dimensiune monumentului.

Istoria Arcului de Triumf

Arcul de Triumf este unul dintre cele mai renumite monumente din Paris. O mosternire a lui Napoleon, punctul de intalnire a trupelor franceze ce au defilat in Ziua Bastiliei. Un admirator inrait al romanilor, Napoleon, imparatul francez, le-a luat exemplul si a ordonat construirea Arcului de Triumf in 1806. Dupa victoria de la Austerlitz pe 2 decembrie 1805, imparatul Napoleon, le-a spus soldatilor sai: “Va veti intoarce acasa sub arcurile de triumf”.

I-a incredintat proiectul Arcului de Triumf arhitectului Jean Chalgrin in 1806. Constructia a fost intrerupta in 1814 odata cu abdicarea lui Napoleon, lucrarile reluandu-se in 1826. Arcul de Triumf a fost terminat in 1836 sub conducerea regelui Louis Philippe. Trupele sale nu au mai marsaluit pe sub arc pentru ca Generalul Wellington l-a invins la Waterloo in 1815. Constructia este memorialul soldatilor ce au murit in timpul Primului Razboi Mondial. In 11 noiembrie 1920, trupul unui soldat anonim a fost ingropat sub Arcul de Triumf. El a reprezentat cei 1500000 de soldati francezi ce au murit in timpul Primului Razboi Mondial. Din 1923, Flacara Comemorarii de pe mormantul soldatului anonim este reaprinsa in fiecare zi la ora 18:00 de catre veteranii de razboi si soldati.

Arcul de Triumf are 49m inaltime, 45m lungime, 22m latime. Este acoperit de sculpturi printre care si La Marseillaise de Rude. Numele celor 128 de batalii date de Republica Franceza si Napoleon sunt scrise pe pereti sub bolta alaturi de numele generalilor ce au condus bataliile. Arcul de Triumf este punctul central a doisprezece bulevarde mari incluzand Champs Elysees. Prin comparatie, arcul Constantine din Roma (312 ac) are 21m inaltime, 25,7m lungime si 7,4 m latime. 600000 de oameni viziteaza Arcul de Triumf in fiecare an.

Informatii despre Arcul de Triumf

Statia de metrou Charles de Gaulle, liniile 1, 2, 6, RER A
tel: +33 (0)1 55 37 73 77
Website: www.arc-de-triomphe.monuments-nationaux.fr
Orar: zilnic intre 10:00-23:00 (Apr-Sep); zilnic intre 10:00-22:30 (Oct-Mar)
Inchis:1 ianuarie, 1 mai, 8 mai(dimineata), 14 iulie(dimineata), 11 noiembrie(dimineata) si 25 decembrie
Ultima vizita cu 30 de min inainte de inchidere
Taxa de intrare: Da
Acces pentru oamenii cu dizabilitati: Da
Patrimoniul UNESCO: Da

Taxa de intrare Arcul de Triumf din Paris

Taxa adulti : 9,50 €
Taxa redusa : 6 €
Taxa grup de adulti : 7,50 € (minim 20 persoane)
Taxa grup elevi: 30 € (maxim 35 elevi, 2 adulti insotitori inclusi, taxa grup de adulti pentru inca un adult insotitor)
* Preturile sunt informative si pot varia

Intrare la Arcul de Triumf este gratuita pentru:

Minorii sub 18 ani (vizita cu familia)
Cei de 18-25 de ani (pentru oamenii sub 26 de ani ce sunt cetateni ai uneia dintre cele 27 de state din UE sau care sunt rezidenti permanenti non-europeni ai Frantei)
Oamenii cu dizabilitati si insotitorul lor
Persoane somere


Vezi harta cu cele mai importante 18 locuri de vizitat in Paris in format mai mare.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Alte locuri de vizitat in Paris

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe